Зоран Милановиќ (хрватски: Zoran Milanović; 30 октомври 1966 во Загреб) — хрватски правник и политичар. Тој е претседател на Хрватска од 19 февруари 2020 година. Милановиќ бил премиер на Хрватска од 2011 до 2016 година. Од 2007 до 2016 година, тој бил претседател на Социјалдемократската партија на Хрватска.

Зоран Милановиќ на неговата инаугурација како претседател

Надворешни врски

уреди