Золта Фодор (роден на 29 јули 1985 во Будимпешта) е унгарски борач кој на Летните олимписки игри - 2008 одржани во Пекинг го освои сребрениот медал во дисциплината Грчко-римски до 84 kg.

Олимписки медали
Натпреварувач за  Унгарија
Машко борење во Грчко-римски стил
Сребрен медал – второ место 2008 Пекинг Грчко-римски стил до 84kg

Надворешни врски уреди