Знаме на Свети Пјер и Микелон

Официјално знаме на Свети Пјер и Микелон е Знамето на Франција.

FIAV 111000.svg Знамето на Франција
Неофицијалното знаме на Свети Пјер и Микелон.

НеофицијалноУреди

Постои и неофицијално знаме (создадено во 1982 г.), кое е со сина основа и жолт брод, а од левата страна има три квадратни полиња на кои се претставени симболите на најбројното население на островите, Баските, Бретонците и Норманите.[1]

НаводиУреди

  1. Znamierowski, Alfred. The World Encyclopedia of Flags. стр. 192. ISBN 0-7548-0167-5.

ПоврзаноУреди