Знаме на Азорските Острови

Знамето на Азорските Острови

Знамето на Азорските Острови е слично со знамето на Португалија користено во периодот од 1830 до 1910 година, со исклучок на тоа дека Портуалскиот грб бил отстранет од центарот, каде што бил заменет со гошкак (на португалски: açor) - симбол на Азорците, и бил преместен на горниот лев агол and moved to upper left corner.

ПоврзаноУреди


Предлошка:Azores-stub