Елга Андерсен

Елга Андерсен (Февруари 1935, но и како Хелга Химен во Дортмунд; 7 декември 1994 година во Њујорк) — германска глумица и пејачка.

ЖивотУреди

Химен е родена во 1935 година како единствено дете на градежен инженер.