Доминика на Олимписките игри

Доминика првпат настапила на Олимписките игри во 1996 г. и оттогаш учествувала на сите игри.

Доминика на Олимписките игри

Знаме на Доминика
МОК-код  DMA
НОК Олимписки комитет на Доминика
Олимписка историја
Летни олимпијади
1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012
Зимски олимпијади
2014

Доминика првпат настапила на Зимските олимписките игри во 2014 година. Спортистите на земјата на Олимписките игри не успеале да освојат ниту еден медал.

Националниот олимписки комиотет на Доминика бил основан во 1993 година и бил признаен 1998 година.

МедалиУреди

ЛОИУреди

Учество и медали на ЛОИ  
ЛОИ Знаменосец учество мажи жени сопрт   Злато   Сребро   Бронза   Вкупно Пласман
Атланта 1996 Жером Ромен 6 4 2 2 0 0 0 0
Сиднеј 2000 Марша Данијел 4 2 2 2 0 0 0 0 -
Атина 2004 Крис Лојд 2 1 1 2 0 0 0 0 -
Пекинг 2008 Жером Ромен 2 2 0 1 0 0 0 0
Лондон 2012 Ерисон Хуртолт 2 1 1 1 0 0 0 0
Вкупно (3) 16 10 6 0 0 0 0

Учество по спортУреди

По ЛОИ 2012.
Спорт Период Вкупно Мажи Жени        
Прво Последње
Атлетика 1996 2012 11 6 5 0 0 0 0
Пливање 1996 2000 3 2 1 0 0 0 0
Вкупно (2) 14 8 6 0 0 0 0

ЗОИУреди

Учество и медали на ЗОИ  
ЛОИ Знаменосец учество мажи жени сопрт   Злато   Сребро   Бронза   Вкупно Пласман
2014 Сочи Гари ди Силвестри 2 1 1 1 0 0 0 0 -
Вкупно 2 1 1 0 0 0 0

Учество по спортУреди

По ЗОИ 2014.
Спорт Период Вкупно Мажи Жени        
Прво Последно
  Скијачко трчање 2014 2014 1 1 0 0 0 0 0
Вкупно (1) 1 1 0 0 0 0 0