Димитар Николов е бугарски политичар, градоначалник на Бургас. Магистер е по организација и управување на трговијата и има професионална диплома по менаџмент од НБУ (Нов Бугарски Универзитет). Женет е и има 3 деца - едно девојче и две момчиња. Член е на одборот на БСУ (Бургаски Слободен Универзитет). Работел и како менаџер на "КБС" ООД.

Димитар Николов
Димитар Николов

Димитар Николов


Градоначалник на Бургас, Бугарија
Претходник Јоан Костадинов

Роден 18 мај 1967
Бургас, Бугарија
Партија ГЕРБ
Религија Православен христијанин

Избран е за градоначалник на Бургас на локалните избори во 2007, предложен од ГЕРБ и поддржан од десните сили во Бургас.