Департмани во Габон

Покраините во Габон се поделени на вкупно 49 департмани. На списоков тие се наведени покраини, а нивните административни центри стојат во заграда:

Карта на департманите во Габон

Воле-НтемУреди

 
Департмани во покраината Воле-Нтем

Горно ОговеУреди

 
Департмани во покраината Горно Огове

ЕстуарУреди

 
Департмани во покраината Естуар

НгунјеУреди

 
Департмани во покраината Нјунје

ЊангаУреди

 
Департмани во покраината Њанга

Огове-ИвиндоУреди

 
Департмани во покраината Огове-Ивиндо

Огове-ЛолоУреди

 
Департмани во покраината Огове-Лоло

Приморско ОговеУреди

 
Департмани во покраината Приморско Огове

Средно ОговеУреди

 
Департмани во покраината Средно Огове

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди