Два пиштола е американски филм, во режија на Балтасар Кормакур. Главните улоги ги толкуваат: Дензел Вашингтон и Марк Волберг.

Лого на филмот за играта Два пиштола

Содржина уреди

Во текот на 12 месеци, агентот на ДЕА, Роберт „Боби“ Тренч (го глуми Вашингтон) и разузнавачкиот офицер на морнарицата на САД, Мајкл „Стиг“ Стигман (го игра Волберг) биле принудени да соработуваат, иако не го сакале тоа. Двајцата работеле на една тајна мисија, преправајќи се како членови на еден нарко-картел.[1]

Наводи уреди

  1. Антена, број 845, 5.9.2014, стр. 20.