Далас, Тексас

Далас (англиски: Dallas) е град вo американската држава Тексас. Основан е во 1841 година. Овој град според статистиките во 2007 година, има 1 232 940 жители,[1]то го прави трет град во Тексас, и девети град по број на жители во САД.

Збратимени градовиУреди

Збратимени градови со Далас се:[2]

НаводиУреди