Гуајнабо (Порторико)

Гуајнабо (шпански: Guaynabo) е град во Порторико. Се наоѓа на северната страна на островот. Овој град според статистиките во 2000 година, има 100 053 жители, што го прави шести град по број на жители во Порторико.

Местоположба на Гуајнабо во Порторико

ДистриктиУреди

  • Каморонес
  • Фраилес
  • Гуарагуао
  • Гуајнабо Пуебло
  • Хато Нуево
  • Мамеј
  • Пуебло Виехо
  • Рио
  • Санта Роса
  • Сонадора