Григориј VII Цариградски

Григориј VII (21 септември 185017 ноември 1924) — Вселенски патријарх од 1923 сè до 1924. Тој го вовел новиот календар во цариградската црква. Одеднаш починал од масивен срцев удар во 1924.

Григориј VII
Духовни титули
Претходник
Мелетиј IV
Цариградски вселенски патријарх
1923–1924
Наследник
Константин VI

Надворешни врски уреди