Грб на Шри Ланка

Грбот на Шри Ланка е усвоен во 1972 од страна на комитетот во состав на С.С. Кулатилаке, Нисанка Вијерате, Нандадева Вијесекера, Сенарат Паранавитана, М.Р. Премарте и Роланд Силва. Централниот дел од грбот е сличен на оној кој бил во употреба од 1952 до 1972 година.

Грб на Шри Ланка
Coat of arms of Sri Lanka.svg
Подробно
Усвоен1972

ПоврзаноУреди