Грб на Сао Томе и Принсипе

Coat of arms of São Tomé and Príncipe.svg

Грбот на Сао Томе и Принсипе е официјалниот грб на оваа африканска држава, кој бил усвоен во 1975 година. Грбот е составен од жолт штит на кој има приказ на палма, со сина петокрака над него. Штитот го држат сокол од левата и папагал од десната страна. Над птиците има лента со името на државата, а под нив има лента со натпис „Единство, дисциплина, работа“.

Историски грбовиУреди

ПоврзаноУреди