Грб на Република Конго

Грбот на Република Конго се состои од штит на кој се наоѓа црвен лав кој држи факел на жолта позадина. Над штитот се наоѓа златна круна, а крај штитот се наоѓаат два африкански слонови. Под штитот се наоѓа трака со натписот "Unité, Travail, Progrès" (Единство, Работа, Напредок).

Грб на Република Конго
Coat of arms of the Republic of the Congo.svg
Подробно
Усвоен1960
Мото"Unité, Travail, Progrès" (Единство, Работа, Напредок)

ПоврзаноУреди