Грб на Мадејра

(Пренасочено од Грб на Мадеира)

Грбот на Мадејра се состои од штит што го претставува знамето на Мадејра. Покрај штитот се наоѓаат две фоки, а во долниот дел има трака со натисотo „Најубави и слободни острови“.

Грб на Мадејра

Поврзано

уреди