Горан Николовски

политичар

Горан Николовски — актуелен директор на Управата за безбедност и контраразузнавање на Македонија од јуни 2017.

Љупчо Андоновски
Директор на Управата за безбедност и контраразузнавање
На должноста
1 септември 2016 – јуни 2017
Претседател Ѓорге Иванов
Претходник Владимир Атанасовски
Наследник во служба
Лични податоци
Роден(а) 24 октомври 1967
Скопје
Националност Македонец

Животопис

уреди

Горан Николовски е роден на 24 октомври 1967 во Скопје. Дипломирал на Факултетот за безбедност во Скопје во 1991 година.

Работно искуство

уреди
  • 1992-1997 - оперативен работник во УБК (ДБК)
  • 1997-1998 - началник на Сектор во УБК
  • 1998 -1999 - главен инспектор во УБК
  • 1999-2001 - главен инспектор по контраразузнавање во УБК
  • 2001-2013 - началник на Сектор за контратероризам
  • 2013-2015 - началник на Оддел за контраразузнавање
  • 2015–2017 - помошник директор за контраразузнавање

Наводи

уреди

Надворешни врски

уреди