Генерален Договор за Трговија и Царини

(Пренасочено од ГДТЦ)

Генерален Договор за Трговија и Царини (скратено ГДТЦ) функционира како темел на трговскиот систем на Светската Трговска Организација и останува во сила, иако договорот од 1995 содржи обновена верзија со цел да ја замени оригиналната од 1947.

ЛитератураУреди

  • Игор Јанев, UN and the international financial and economic organizations, publ. Institute of Political Studies, Belgrade, 2004.