Водни ресурси

Водни ресурси се природни ресурси на вода кои човекот ги експлоатира и приспособува на своите потреби. Се користат во многу сфери на човековото живеење: во водостопанството, водоснабдувањето, наводнувањето, за транспорт, производство на електрична енергија, производството на храна, за туризам и др.

Вода

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди