Вичеслав Новак (Каменица, 5 декември 1870 - Скутеч, 18 јули 1949), истакнат чешки композитор и музички педагог, професор по композиција на Мајсторската школа во Прага[1],[2].

Вичеслав Новак

Наводи уреди

  1. Vítězslav Novák
  2. „Novák, Vítězslav 1)“. Архивирано од изворникот на 2022-05-25. Посетено на 2021-02-04.