Вирџинија Бич

град во САД

Вирџинија Бич (англиски: Virginia Beach) е град вo американската држава Вирџинија. Овој град според статистиките во 2000 година, има 434 743 жители, што го прави најголем град во Вирџинија, и 41-ти град по број на жители во САД.

Вирџинија Бич