Википедија:Уредувачки натпревари 2017/Статистика

Во текот на 2017 година се одржале уредувачки натпревари на следните теми:

  1. Населени места во Егејска Македонија;
  2. СИЕ Пролет 2017;
  3. Африка;
  4. Средување; и
  5. Вулкани.

УчеснициУреди

Број Маратон Учесници
1. Населени места во Егејска Македонија Тиверополник, Bjankuloski06, Zdravko, Lackope, P.Nedelkovski, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Retrohead (Ж)
2. СИЕ Пролет 2017 Retrohead, P.Nedelkovski, TheGreatMKD, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж)
3. Африка Retrohead, Тиверополник, Bjankuloski06, Бла, бла, бла, Иван Ж, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж)
4. Средување Тиверополник, Игорнико, Sazdo, Bogomilska, BlueEagle1, Инокентиј, P.Nedelkovski, Бла, бла, бла, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Македонец (Ж)
5. Вулкани Тиверополник, BlueEagle1, Б.Јанкулоски, M4r51n, Инокентиј, C1600, P.Nedelkovski, Дамјан, Ивановски, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж)
  • (Ж) — член на жири-комисија

СтатистикиУреди

Мерка Опис Натпревар Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија Населени места во Егејска Македонија 162
СИЕ Пролет 2017 97
Африка 159
Средување 144
Вулкани 157
Вкупно 719
Подобрени статии вкупен број на подобрени постоечки статии на Википедија Населени места во Егејска Македонија 105
СИЕ Пролет 2017 3
Африка 6
Средување 2
Вулкани 16
Вкупно 132
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници на натпреварите Вкупно 17

ПоврзаноУреди