Велко Силјаноски (Прилеп, 27 јуни 1936[1] - 6 мај 1993), редовен професор на Филолошкиот факултет во Скопје, основоположник на дисциплината фонетика на англиски јазик.

Наводи уреди

  1. „ПЛОЧА ЗА Д-Р ВЕЛКО СИЛЈАНОСКИ НА ПАТЕКАТА НА ЗАЛУЖНИТЕ?“. Скопје: zenit.mk. Посетено на 23 јануари 2024.