Ванчо Николески (награда)

Ванчо Николески“ е награда што се доделува за најдобра книга за деца објавена во Македонија.

Добитници на наградатаУреди

НаводиУреди

  1. „Нова Македонија“ број 21903, сабота 6.2.2010
  2. „Читај, патувај, уживај – Саем на книга 2016 – програма на активности“, Антолог, 2016.
  3. „Читај, патувај, уживај – Саем на книга 2016 – програма на активности“, Антолог, 2016.
  4. ДПМ ги соопшти добитниците на наградите за најуспешни книжевни дела во 2017
  5. ДПМ ги соопшти добитниците на наградите за најуспешни книжевни дела во 2018