Бразил (оригинално издаден на 20 февруари 1985) е дистописка комедија режирана од членот на Монти Пајтон, Тери Гилијам. Филмот е напишан од Гилијам, Чарлс МекКијон и Том Стопард. Во него глумат Џонатан Прајс, Роберт де Ниро, Ким Грист, Мајкл Палин, Кетрин Хелмонд, Боб Хоскинс, и Ијан Холм.

Постер за ДВД изданието на Бразил

Надворешни врски уреди