Бомбашки напад во Кизлар (2010)

Терористичкиот напад во Кизлар е напад кој се случил на 31 март 2010 година во истоимениот град, во Дагестан, Русија. Според информациите, во самоубиствените напади загинале 12 лица, а уште 18 биле повредени.[1]

МестоКизлар , Русија
Датум31 март 2010
ЦелКанцеларија на локалното Министерство за внатрешни работи и ФСБ агенција
Вид на нападСамоубиствен бомбашки напад
Мртви12
Повредени18

Бомбашкиот напад се случил по само 48 часа од Терористичките напади во во Москва. Според властите во Русија, овие напади се поврзени.[2]

НаводиУреди