Божиќ со Кранкови

Божиќ со Кранкови (англиски: Christmas with the Kranks) - американски филм (од жанрот комедија), во режија на Џо Рот. Главните улоги во филмот ги толкуваат: Тим Ален, Џејми Ли Кертис и Ден Ајкројд.

Содржина

уреди

Лутер и Нора решаваат една година да не го прославуваат Божиќ, да заборават на украсувањето и на божиќната забава и, наместо тоа, да одат на крстосување по Карибите.[1]

Наводи

уреди
  1. „Како да се прескокне Божиќ“, Вест, година XVII, 6,7 и 8 јануари 2017, стр. 22.