Божилак е албум на македонскиот пејач Тоше Проески. Албумот е издаден од страна на Award Entertainment- Македонија.

Божилак

Список на композиции

уреди
1. Бор садила мома Евгенија
2. Се посврши сербес Донка
3. Ако одам во Битола
4. Јовано, Јованке
5. Калеш Анѓа
6. Море сокол пие
7. Не си го продавај Кољо чифликот
8. Си заљубив едно моме
9. Учи ме мајко, карај ме
10. Со маки сум се родил
11. Дејгиди луди млади години
12. Nveasta jilosa (Нажалена невеста)
13. Зајди, зајди јасно сонце
14. Мајка на Марика думаше

Автори: Саша Николовски-Ѓумар, Илија Пејовски, Сони Петровски

Соработници

уреди
  • Издавач:
"Award Entertainment" Македонија
"City Records" Srbija
"Goraton" Crna Gora