Биро за јавна безбедност


Биро за јавна безбедност при МВР — орган на министерството за внатрешни работи под чија надлежност е униформираната полиција и кој ги врши полициските работи во министерството. БЈБ е одговорно за јавната безбедност, врши надзор и контрола врз работата на подрачните единици на полицијата, и одговара за подготвеноста на полицијата за дејствување во сложени безбедносни операции. Со бирото раководи неговиот директор кој го именува и разрешува Владата на Македонија. Актуелен директор е Сашо Тасевски.[2]

Биро за јавна безбедност
Податоци за органот
Надлежност  Македонија
Седиште Скопје, Македонија
Вработени доверливо
Годишен буџет доверливо
Раководител Сашо Тасевски [1]
(директор)
Мрежно место
mvr.gov.mk

Наводи

уреди