Без засолниште

Без засолниште е американски филм, во режија на Кевин Костнер. Главните улоги ги толкуваат: Кевин Костнер, Роберт Дувал, Анет Бенинг и Диего Луна.

СодржинаУреди

Во еден град владее богат фармер, чии платеници брутално претепуваат едно младо момче. Шерифот е корумпиран е под влијание на локалниот моќник. Во градот пристигнуваат двајца патувачки сточари, на кои шерифот им се заканува дека ќе ги затвори. Нив ги прима сестрата на градскиот лекар, која се грижи за ранетото момче, но истовремено се вљубува во едниот од сточарите. Тие двајца ги убиваат локалниот моќник, шерифот и неговите платеници, а сточарот одлучува да остане со сестрата на лекарот.[1]

НаводиУреди

  1. Антена, број 844, 29.8.2014, стр. 26.