Бардача — комплекс од 11 езера во северна Република Српска, БиХ. Се наоѓа е 30 км Бања Лука недалеку од Градишка. Претставува природен барски резерват и е прогласено за рамскарско место (бр. 1658) и споменик на природата на МСЗП од III категорија.

Бардача
МСЗП — Категорија III (споменик на природата)
Едно од езерата на Бардача
Местоположба на Бардача
Местоположба на Бардача
МестоРепублика Српска, БиХ
Најблизок градГрадишка
Површина3500 ха
Воспоставен(а)1995

Поврзано

уреди

Надворешни врски

уреди