Балиско-сасачки јазици

Балиско-сасачките јазици се група австронезиски јазици од подгрупата на малајско-полинезиски јазици. Јазиците се зборуваат на островите во Индонезија, поточно на Сумбава, Бали и Ломбок.

Балиско-сасачки јазици
Географска
распространетост:
Индонезија, Виетнам
Класификација:австронезиски
Гранки:

ЈазициУреди

Во оваа група спаѓаат следните јазици:

ПоврзаноУреди