Ајхсфелд-Виперауе

општинска заедница во Германија

Ајхсфелд-Виперауе (германски: Eichsfeld-Wipperaue) — општинска заедница во округот Ајхсфелд, во Тирингија, Германија. Седиштето на општинската заедница е во Брајтенворбис.

Општинската заедница Ајхсфелд-Виперауе се состои од следниве општини:

  1. Брајтенворбис
  2. Була
  3. Гернроде
  4. Хајнроде
  5. Кирхворбис

Координати: 51°25′01″ N; 10°27′00″ E / 51.417° N; 10.450° E / 51.417; 10.450