Архангел (музички албум)

„Архангел“ — музички албум на истоимената македонска рок-група, првобитно објавен во 1991 година од издавачката куќа „Хаос“ од Белград. Во 2000 година, албумот бил повторно издаден од скопската издавачка куќа „Litium Records“.

Песни уреди

Албумот ги содржи следниве песни:[1]

 1. Ладно оружје
 2. Гордост
 3. Исус
 4. Златно жолто
 5. Превез
 6. Молк
 7. Луна
 8. 2 во 1
 9. Брчки
 10. Архангел

Автор на сите песни на албумот е Ристо Вртев. Албумот бил снимен во студиото „Јатаган“ во 1991 година; продуцент и инженер на звукот бил Тоше Попсимонов, негов помошник бил Димитар Димовски, а мастерот го направил Никола Димушевски. Автор на обвивката на албумот е Златко Трајковски.[2]

Наводи уреди

 1. Архангел, Архангел 1. Litium Records 001, 2000.
 2. Архангел, Архангел 1. Litium Records 001, 2000.