Анхел Кабрера (натуралист)

Анхел Кабрера (19 февруари 1879 – 8 јули 1960), бил шпански зоолог..

Кабрера е роден во Мадрид и студирал на градскиот универзитет. Тој работел на Националниот Музеј за Природни Науки од 1902 година,одејки на неколку експедиции да Мароко.

Во 1925 година Кабрера отиде во Аргентина и остана таму за остатокот од неговиот живот. Тој беше шеф на Одделот наРбетници Палеонтологија во Мусео де ла Плата, и организираше патувања во Патагонија и Катамарка.

Во неговите книги вклучена е и книгата Јужна Америка Цицачи (1940 година).

НаводиУреди

Биографија (шпански)