Амбасада на Македонија во Вашингтон

Амбасада на Македонија во Вашингтон е дипломатско претставништво на Македонија[1] која се наоѓа во главниот град на Соединетите Американски Држави, Вашингтон. Амбасадата е сместена во историската област Шеридан-Калорама во објект познат како „Мојсеевата куќа“. Адресата на амбасадата е Macedonian Embassy, 2129 Wyoming Avenue N.W. 20008, Washington D.C.

Должноста Македонски амбасадор во Соединетите Американски држави ја извршува Неговата Екселенција д-р Васко Наумовски.

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди

 
Амбасадата на Македонија во Вашингтон
 
Амбасадорот Јолевски со претседателот на САД, Џорџ В. Буш