Абердин (Вашингтон)

град во Вашингтон, САД
(Пренасочено од Абердин, Вашингтон)

Абердин е град во сојузната држава Вашингтон во САД. Абердин е и родното место на Курт Кобејн мртвиот пејач на популарната гранџ група Нирвана.

Знаме на Абердин, Вашингтон