Абдулкерим Надир Паша


За битолскиот валија, видете Абдул Керим Паша

Абдулкерим Надир Паша (турски: Abdülkerim Nadir Paşa; Чирпан, денес Бугарија, 1809 - Родос, Грција, 1883) бил отомански војник, учесник во Руско-турската војна (1877-1878).[1]

Абдулкерим Надир Паша (1877)

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди