Џарканд
Џарканд - झारखंड
Држава: Индија
Главен град: Ранчи
Површина: 74.677 km²
Население: 26.909.428
Густина на население: 360 жит./km²
Јазик: хинди
Религија:
Веб-сајт: [1]
Мапа
Положба на Џарканд во Индија


Џаму Кашмир е сојузна држава во источна Индија со површина од 74.677 km² и 20.909.428 жители.