Јамало-Ненецки автономен округ

Јамало-Ненцки автономен округ
Знаме на Јамало-Ненецкиот автономен округ Грб на Јамало-Ненецкиот автономен округ
Стойбище ненцев.jpg
Позиција во Русија
Уралски федерален округ во Русија
Држава: Русија
Округ: Уралски
Површина: 750 300 км2
Население: 507 006 (2002)
Главен град: Салехард
Густина на население: 0.7 жит. на км2
Повикувачки број: 89

Јамало-Ненецки автономен округ (руски:Яма́ло-Нене́цкий автоно́мный о́круг) е автономен округ во Русија. Административен центар е Салехард.

ПоврзаноУреди